Torta margherita (senza glutine)

Torta margherita (senza glutine)

3.6 44 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
10 porzioni

Składniki

  • di zucchero
    230 g
  • di scorza di limone preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
    2 pezzi
  • uova
    4
  • tuorli
    2
  • di olio di semi di girasole + q.b.
    50 g
    50 g di burro, fuso freddo + q.b.
  • di farina mix per dolci, come da capitolo Basi + q.b.
    120 g
  • di fecola di patate consentita da prontuario
    130 g
  • di vaniglia in polvere consentita da prontuario
    1 bustina
  • di sale
    1 pizzico
  • di lievito in polvere per dolci consentito da prontuario
    1 bustina

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 219 kcal / 916 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 4.6 g
Węglowodany 42.3 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...