Ciambella di zucca

Ciambella di zucca

2.5 158 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 fette

Składniki

  • 300 g di polpa di zucca mondata e a tocchi
  • 200 g di zucchero
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 3 uova
  • 300 g di farina tipo 00
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 80 g di burro morbido a pezzi
  • 60 g di amaretti sbriciolati

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 333 kcal / 1393 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 54.5 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...