Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di polpa di zucca, mondata e a tocchi
- 200 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 3 uova
- 300 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 80 g di burro morbido a pezzi
- 60 g di amaretti sbriciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1393 kJ / 333 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta ai cachi e amaretti
1 Std.
Tortini di pere
1 Std.
Plumcake al mandarino
1 Std.
Torta soffice al profumo di arance
55 λεπτ.
Torta di carote
1h 10min
Torta soffice ai fichi
1 godz. 30 min
Crostata con crema di zucca
1h 40min
Torta zucca, cocco e arancia
1 godz. 30 min
Torta di zucca, cannella e cioccolato
1 Std. 20 Min
Torta di mele, cannella e mandorle
1 godz. 30 min
Plumcake alle mele
1 Std.
Torta di mele e nocciole
1 Std.