Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sabayon
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 100 g golden caster sugar
- 50 g water, cold
Parfait
- 160 g fresh raspberries
- 250 g double cream
- 60 g meringues, broken in pieces (2-3 cm)
Fresh Berry Sauce
- 30 g sugar
- 150 g fresh strawberries, hulled, halved, plus extra for garnishing
- 150 g fresh raspberries, plus extra for garnishing
- 15 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1208 kJ / 289 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
Alternatywne przepisy
Peach Pavlova
5h 30min
Mandarin and White Chocolate Trifle
6h
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 godz. 10 min
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
40 min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 min
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4h 10min
Amaretti Crème Brulée
4h 30min
Summer Pudding
8h 30min
Rhubarb Marzipan Slices
1 godz. 10 min
Mixed Berries Pavlova Stack
5h 30min
Lemon Posset
2h 40min