Urządzenia i Akcesoria
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
8 portions
Składniki
Sabayon
-
egg yolks from medium eggs4
-
golden caster sugar100 g
-
water cold50 g
Parfait
-
fresh raspberries160 g
-
double cream250 g
-
meringues broken in pieces (2-3 cm)60 g
Fresh Berry Sauce
-
sugar30 g
-
fresh strawberries hulled, halved, plus extra for garnishing150 g
-
fresh raspberries plus extra for garnishing150 g
-
lemon juice15 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.2 g
Kalorie
1208 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
28.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brandy Butter
10 Min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1 Std. 20 Min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1 Std. 55 Min
Lemon Posset
2 Std. 40 Min
Berry Christmas Pavlova Wreath
3 Std. 30 Min
Amaretti Crème Brulée
4 Std. 30 Min
Rhubarb Crumble
55 Min
Apricot and Nut Stuffing
45 Min
Mince Pies
1 Std. 10 Min
Mixed Berries Pavlova Stack
5 Std. 30 Min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Peppercorn Sauce
30 Min