Urządzenia i Akcesoria
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
8 portions
Składniki
Sabayon
-
egg yolks from medium eggs4
-
golden caster sugar100 g
-
water cold50 g
Parfait
-
fresh raspberries160 g
-
double cream250 g
-
meringues broken in pieces (2-3 cm)60 g
Fresh Berry Sauce
-
sugar30 g
-
fresh strawberries hulled, halved, plus extra for garnishing150 g
-
fresh raspberries plus extra for garnishing150 g
-
lemon juice15 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.2 g
Kalorie
1208 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
28.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhubarb Fool
1 Std. 10 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Yorkshire Pudding
1 Std.
Mixed Berries Pavlova Stack
5 Std. 30 Min
Christmas Bread Sauce
15 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Rhubarb Crumble
55 Min
Brandy Butter
10 Min
Prawn Cocktail
15 Min
Mandarin and White Chocolate Trifle
6 Std.
Chestnut and Cranberry Stuffing
1 Std. 55 Min
Smoked Mackerel Pâté
55 Min