Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce

Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce

4.7 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
8 portions

Składniki

Sabayon
  • egg yolks from medium eggs
    4
  • golden caster sugar
    100 g
  • water cold
    50 g
Parfait
  • fresh raspberries
    160 g
  • double cream
    250 g
  • meringues broken in pieces (2-3 cm)
    60 g
Fresh Berry Sauce
  • sugar
    30 g
  • fresh strawberries hulled, halved, plus extra for garnishing
    150 g
  • fresh raspberries plus extra for garnishing
    150 g
  • lemon juice
    15 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 289 kcal / 1208 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 28.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...