Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 500 g mixed game cut in pieces (3 cm) (e.g. pheasant, partridge, duck)
- 500 g chicken, pheasant, partridge or pigeon breasts (or mixture)
- 120 g dried sour cherries
- 200 g port
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 juniper berries, crushed
Hot Water Shortcrust Pastry
- 140 g lard, diced, plus extra for greasing
- 90 g water
- 80 g milk
- 1 tsp fine sea salt
- 500 g plain flour
Filling
- 250 g pork belly, boneless, skinless, cut in pieces (2 cm)
-
250
g smoked bacon, rind removed, cut in pieces
lub 250 g pancetta, rind removed, cut in pieces - ½ tsp ground mace
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 egg, beaten, for glazing
Jelly Filling
- 250 g beef stock
- 3 gelatine leaves (or sufficient to set 250 g liquid), soaked in cold water for 5 minutes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2656 kJ / 635 kcal
- Białko
- 44.3 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
Alternatywne przepisy
Rich Shortcrust Pastry
25 Min
Shortcrust pastry
5 Min
Spotted Dick Pudding
2h 45min
Steak and Kidney Pudding
5h
Crumpets
3 Std.
Prawn and Asparagus Basil Ravioli
2 Std. 30 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Chocolate Mousse
3 Std. 20 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Naan Bread with Onion and Cumin
2h
Steamed Raspberry Jam Puddings
1 Std.