Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 500 g mixed game cut in pieces (3 cm) (e.g. pheasant, partridge, duck)
- 500 g chicken, pheasant, partridge or pigeon breasts (or mixture)
- 120 g dried sour cherries
- 200 g port
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 juniper berries, crushed
Hot Water Shortcrust Pastry
- 140 g lard, diced, plus extra for greasing
- 90 g water
- 80 g milk
- 1 tsp fine sea salt
- 500 g plain flour
Filling
- 250 g pork belly, boneless, skinless, cut in pieces (2 cm)
-
250
g smoked bacon, rind removed, cut in pieces
lub 250 g pancetta, rind removed, cut in pieces - ½ tsp ground mace
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 egg, beaten, for glazing
Jelly Filling
- 250 g beef stock
- 3 gelatine leaves (or sufficient to set 250 g liquid), soaked in cold water for 5 minutes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2656 kJ / 635 kcal
- Białko
- 44.3 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
Alternatywne przepisy
Lemon Tart
4 godz. 30 min
Lavender Shortbread
1h
Sweet Shortcrust Pastry
1 Std. 50 Min
Peach Pavlova
5h 30min
Apple Crumble and Custard
4 Std.
Shortcrust pastry
5 Min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1h 10min
Hollandaise Sauce
15 Min
Beurre Blanc
20min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min
Rich Shortcrust Pastry
25 Min
Mornay Sauce
15 Min