Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 450 g chicken stock
- 80 g onions, quartered
- ½ tsp fine sea salt
- 3 black peppercorns
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 bay leaf, fresh or dried
- 600 g chicken breasts, sliced (1 cm)
- 200 g leeks, sliced (1 cm)
- 200 g carrots, sliced (1 cm) then halved
White Sauce
- 30 g unsalted butter
- 30 g plain flour
- 250 g milk
- ¼ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp Dijon mustard
- 50 g white wine
Pastry Lid
- 375 g puff pastry, ready-made
- 1 egg yolk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3090 kJ / 739 kcal
- Białko
- 54.3 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Sausage and Bacon Casserole
50min
Cottage Pie
1h 10min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1 Std. 20 Min
Shepherd's Pie
1h 40min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 Std. 55 Min
Toad in the Hole
1h
Mini Minced Beef Pies with Steamed Vegetables
40 min
Beef and Beer Pie
1h 40min
Cauliflower Cheese
50min
Sausage Rolls
1h 10min
Chipotle Chilli Beef Cobbler
2 Std. 10 Min
Yorkshire Pudding
1h