Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Gruyère cheese, cut in pieces
- 50 g plain flour
- 500 g milk
- 50 g unsalted butter, diced
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 tsp Dijon mustard
- Wartości odżywcze
- na 700 g
- Kalorie
- 4540 kJ / 1091 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 75 g
- Tłuszcz nasycony
- 46 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1817.4 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise Sauce
15 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Brandy Sauce
10 Min
Hollandaise Sauce
15 Min
Cauliflower Cheese
50 min
Rhubarb Crumble
55min
Brandy Butter
10 Min
Beurre Blanc
20 Min
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6 godz. 25 min
Béchamel sauce (TM6 )
15 Min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 Min
Lemon Posset
2 godz. 40 min