
Urządzenia i Akcesoria
Rhubarb, Orange and Almond Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 slices
Składniki
-
rhubarb cut in pieces (2 cm)400 g
-
golden caster sugar200 g
-
almonds120 g
-
orange thin peelings of skin only and 50 g juice1
-
large eggs2
-
baking powder½ tsp
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing150 g
-
self-raising flour100 g
-
flaked almonds25 g
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
429 kcal /
1795 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
27.3 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia