Urządzenia i Akcesoria
Rhubarb, Orange and Almond Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 slices
Składniki
-
rhubarb cut in pieces (2 cm)400 g
-
golden caster sugar200 g
-
almonds120 g
-
orange thin peelings of skin only and 50 g juice1
-
large eggs2
-
baking powder½ tsp
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing150 g
-
self-raising flour100 g
-
flaked almonds25 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
7.3 g
Kalorie
1795 kJ /
429 kcal
Tłuszcz
27.3 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30min
Seedy Marmalade Flapjacks
40min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1h 20min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1h 10min
Rhubarb Crumble
55min
Rhubarb and Ginger Spelt Cake
1h 20min
Courgette and Pine Nut Cake
50min
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Plum and Almond Traybake
1h 5min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Maple, Pecan and Banana Bread
1h 30min
Apple Crumble Cake
1h 10min