Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g rhubarb, cut in pieces (2 cm)
- 200 g golden caster sugar
- 120 g almonds
- 1 orange, thin peelings of skin only and 50 g juice
- 2 large eggs
- ½ tsp baking powder
- 150 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 100 g self-raising flour
- 25 g flaked almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1795 kJ / 429 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhubarb Crumble
55min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1h 10min
Apple Crumble Cake
1h 10min
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5 Std.
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 Std.
Spiced Autumn Fruit Cobbler
1 Std. 20 Min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1 Std. 20 Min
Simnel Cake
3 Std.
Persian Carrot and Coconut Cake
2 Std. 20 Min
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1 Std. 50 Min
Plum and Almond Traybake
1 godz. 5 min