![Salmon Fishcakes Salmon Fishcakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/38ACD8D1-EBB8-4042-A6D4-40D870DA04FF/Derivates/0FA940E6-6F20-4AB8-9807-D36DEDBE7875.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g white bread, torn in pieces
- 800 g water
- 650 g floury potatoes, peeled, diced (1 cm)
- 450 g fresh salmon fillets, skin removed
- 20 g lemon juice
- ¾ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 Tbsp sunflower oil
- 1 lemon, cut in wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1892 kJ / 452 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
Alternatywne przepisy
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min
Kedgeree
45min
Chicken Tagine
25min
Rhubarb Crumble
55min
Red Cabbage
1h
Moroccan Lamb with Couscous
50min
Cauliflower cheese
55min
Apple Crumble and Custard
4 Std.
Peking Chicken
45min
Savoury Flapjacks
40min
Red Onion Gravy
25min
Pancakes with Two Fillings
40min