Bratapfelkonfitüre

Bratapfelkonfitüre

4.8 501 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 Schraubgläser

Składniki

  • Rosinen
    50 g
  • Rum
    4 EL
  • Zitrone Schale ½ Zitrone abgeschält, Saft ausgepresst
    1
  • Gelierzucker 2:1
    500 g
  • Äpfel in Stücken
    1000 g
  • Mandelstifte
    50 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Zimt, gemahlen
    1 geh. TL
  • Mandellikör (z.B. Amaretto)
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 3 g
Kalorie 2748 kJ / 651 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 7.5 g
Węglowodany 134 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...