Pain aux dattes, aux pommes et aux noix sans gluten

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 tranches

Składniki

  • huile d'olive pour le graissage
  • 240 g de riz brun
    de riz blanc à grain court
  • 100 g de dattes dénoyautées
  • 140 g pomme Braeburn non épluchés, évidés, coupés en quatre
  • 60 g d'huile d'olive
  • 1 ½ c. à thé de poudre à pâte
  • 1 c. à thé de bicarbonate de soude
  • 1 c. à soupe de cosses de psyllium (voir conseil)
    de graines de lin, (voir conseil)
  • ½ c. à thé de sel
  • 80 g de noix décortiquées
  • 4 œufs de gros calibre
  • 100 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Sód 207.1 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 700.2 kJ / 167.4 kcal
Tłuszcz 8.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 19.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...