Festliche Lachs-Pasteten

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
8 Portionen

Składniki

  • Räucherlachs in Scheiben
    300 g
  • Gelatineblätter
    2
  • Kalamata Oliven, entsteint
    25 g
  • Schinken (siehe Tipp)
    100 g
  • Dille, frisch (opcjonalnie) etwas mehr zum Garnieren
    5 g
  • Milch
    120 g
  • Butter
    10 g
  • Speisestärke
    15 g
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise
  • Schlagobers, 36% Fett
    70 g
  • Kren, frisch gerissen (opcjonalnie) etwas mehr zum Garnieren
    1 - 2 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 430 mg
Białko 10 g
Kalorie 525 kJ / 126 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...