Gefüllte Paprika mit Putenschnitzel und Reis

Gefüllte Paprika mit Putenschnitzel und Reis

4.0 92 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Marinierte Putenschnitzel
  • Tomatenmark
    2 EL
  • Olivenöl
    1 EL
  • Wasser
    1 EL
  • Paprika rosenscharf
    ¼ TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Putenbrustfilet, ohne Haut in 4 Stücken
    500 g
Gefüllte Paprika
  • Knoblauchzehe
    1
  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Feta in Stücken
    100 g
  • körniger Frischkäse
    400 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • gelbe Paprika längs halbiert
    2
  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Reis
    200 g
Basilikumsauce
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Basilikum abgezupft (10 g)
    1 Bund
  • Olivenöl
    20 g
  • Sahne
    50 g
  • Speisestärke
    20 g
  • Pfeffer
    ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 52 g
Kalorie 2767 kJ / 661 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...