Spanac cu năut

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porții

Składniki

  • ulei de măsline extravirgin
    60 g
  • spanac tânăr, proaspăt
    300 g
  • chifle vechi de două zile
    40 g
  • migdale decojite
    70 g
    migdale afumate
  • căței de usturoi
    2
  • pastă de roșii
    1 lingură
  • chimion măcinat
    ½ linguriță
  • piper cayenne, măcinat
    ¼ linguriță
  • boia dulce, afumată
    1 lingură
  • piper măcinat
    ¾ linguriță
  • sare
    1 linguriță
  • oțet de Xeres
    40 g
  • apă
    100 g
  • năut, din conservă scurs (aprox. 2 conserve)
    480 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 958.5 mg
Białko 15.7 g
Kalorie 1916.5 kJ / 458.1 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 12.1 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 40.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...