Cotlete de porc umplute cu mere și smochine

Cotlete de porc umplute cu mere și smochine

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porții

Składniki

Cotlete de porc
  • cotlete de porc, cu os (3–4 cm) (aproximativ 9000 g–1,1 kg în total)
    4
  • sare împărțită
    1 ½ linguriță
  • cimbru uscat
    1 linguriță
  • smochine deshidratate (aprox. 100 g)
    6
  • ceapă roșie bucăți
    115 g
  • ciuperci brune, proaspete sferturi
    85 g
  • țelină bucăți
    55 g
  • pesmet
    1 lingură
  • cățel de usturoi
    1
  • frunze de salvie, uscate
    ½ linguriță
  • măr, soi Pink Lady cuburi (1/2 cm)
    115 g
Sos de cidru
  • cidru de mere
    285 g
  • fond de pui
    225 g
  • muștar de Dijon
    15 g
  • morcovi de primăvară tăiate capetele, descojiți
    455 g
  • făină
    2 linguri
  • unt nesărat rece
    1 lingură

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Białko 53 g
Kalorie 2284 kJ / 546 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...