Piept de curcan sous-vide, cu citrice

Piept de curcan sous-vide, cu citrice

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
2 porții

Składniki

  • lămâie preferabil bio
    1
  • portocală preferabil bio
    1
  • sare grunjoasă
    10 g
  • rozmarin, proaspăt
    1 fir
  • pătrunjel proaspăt
    1 fir
  • piept de curcan file, fără piele și os (2 buc. de câte 200 g)
    400 g
  • ulei de măsline
    40 g
  • apă
    1400 g
  • zeamă de lămâie (aproximativ ½ lămâie) (vezi recomandare)
    30 g
    1 lingură rasă vitamina C, (vezi recomandare)
  • apă pentru acoperirea completă a pungilor vidate (nu mai mult decât capacitatea maximă a bolului)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 2095 mg
Białko 49.3 g
Kalorie 1744 kJ / 417 kcal
Tłuszcz 22.4 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...