Varkensburgers met Gorgonzolasaus en Marsala Peren

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 portie

Składniki

Zachte hamburgerbroodjes
  • melk
    90 g
  • citroensap, vers geperst
    5 - 6 druppels
  • bloem
    280 g
  • suiker
    40 g
  • zout
    1 tl
  • ei
    1
  • eierdooier
    1
  • boter kamertemperatuur
    15 g
  • verse gist
    5 g
  • olie om in te vetten
  • bloem om te bestuiven
Peren met Marsala
  • geklaarde boter
    10 g
  • peer (met hard vruchtvlees, bijv. Corella, Williams), in stukjes gesneden (2 cm)
    200 g
  • suiker
    15 g
  • zoete Marsala wijn
    80 g
Gorgonzolasaus
  • gepelde walnoten
    40 g
  • sjalotten
    30 g
    30 g ui
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
    30 g
  • gorgonzola
    100 g
  • crème fraîche met kruiden, min 30% vet
    50 g
  • room, elk type (van koemelk)
    50 g
  • Parmezaanse kaas, geraspt
    30 g
  • nootmuskaat, gemalen
    ½ tl
  • zwarte peper, gemalen
    ½ tl
Kaasachtige Flank Burger
  • zout voor kruiden
  • zwarte peper, gemalen voor kruiden
  • paprika, zoet
    2 el
    2 el paprika, gerookt, gemalen
  • komijn, gemalen
    1 el
  • knoflookpoeder
    1 tl
    2 knoflookteentjes
  • uienpoeder
    1 tl
  • zout
    1 tl
  • zwarte peper, gemalen
    1 tl
  • cayennepeper, gemalen
    1 tl
  • olijfolie
    40 g
  • varkensschouderbiefstuk
    600 - 800 g
  • eiwit losgeklopt
    1
Montage
  • ketchup
    30 g
  • salade bladeren
    80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1800 mg
Białko 54.2 g
Kalorie 5548.7 kJ / 1326.2 kcal
Tłuszcz 82.2 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 30.5 g
Węglowodany 89.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...