Urządzenia i Akcesoria
Matcha Custard Snow Skin Mooncake
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
28 pieces
Składniki
-
cooking oil40 g
-
glutinous rice flour90 g
-
rice flour70 g
-
wheat starch40 g
-
icing sugar100 g
-
matcha powder1 tbsp
-
milk370 g
-
water for steaming500 g
-
custard cream (see tips)700 g
-
cooked glutinous rice flour (gao fen)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
2.3 g
Kalorie
650.5 kJ /
155.5 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
24.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mooncake Moments
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Tomato Short Ribs Stew
Brak ocen
Durian Snowskin Mooncake
Brak ocen
Rainbow Spiral Yam Mooncake
2 godz.
Cantonese Custard Lava Mooncake
Brak ocen
Tau Suan (Split Mung Bean Dessert)
50 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Gin and cucumber icy poles
24 godz. 15 min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Chwee Kueh (Steamed Rice Cake with Pickled Radish and Dried Shrimp)
1 godz.