Urządzenia i Akcesoria
Classic Polish 'tort'
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
20 portions
Składniki
Sponge
-
butter to grease
-
plain flour plus extra to dust240 g
-
eggs8
-
white sugar240 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
baking powder1 tsp
-
sea salt2 pinches
Blueberry jam
-
fresh blueberries (see Tips)250 g
-
jam sugar100 g
-
water50 g
-
freshly squeezed lemon juice1 ½ tsp
-
vegetable oil1 tsp
Lemon water
-
water150 g
-
freshly squeezed lemon juice50 g
-
fresh mixed berries of choice, small berries halved and larger berries sliced500 g
Cream mixture
-
mascarpone cheese (see Tips)500 g
-
pouring (whipping) cream600 g
-
icing sugar80 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
fresh mixed berries of choice, to decorate
-
fresh mint leaves only, to decorate
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
167.3 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1565.8 kJ /
374.2 kcal
Tłuszcz
22.4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate mousse tart with pistachio paste
4sa 45 dk
Cheesecake Brownies
1sa 55 dk
Pistachio cream
15 dk
Dubai pistachio chocolate balls
1sa 45 dk
Baklava Cheesecake
3sa 30 dk
Fluffy ricotta pancakes
35 dk
Vanilla White Wine Pears with Almond Crumble
1sa
Vanilla Coffee Frappé
4sa 25 dk
Chocolate Babka
3sa
Strawberry Cheesecake Overnight Oats
8sa 10 dk
Footy finals hot dogs
1sa 40 dk
Gluten-free Sacher Torte
3sa 20 dk