![Classic Polish 'tort' Classic Polish 'tort'](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c19864bb73ccfc5f7911c626a4d5e314/Derivates/6dc2f87f64b8d3e2c18c3f36d44c18daf7a69975.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, to grease
- 240 g plain flour, plus extra to dust
- 8 eggs
- 240 g white sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp baking powder
- 2 pinches sea salt
Blueberry jam
- 250 g fresh blueberries (see Tips)
- 100 g jam sugar
- 50 g water
- 1 ½ tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp vegetable oil
Lemon water
- 150 g water
- 50 g freshly squeezed lemon juice
- 500 g fresh mixed berries, of choice, small berries halved and larger berries sliced
Cream mixture
- 500 g mascarpone cheese (see Tips)
- 600 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- fresh mixed berries, of choice, to decorate
- fresh mint, leaves only, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1539.4 kJ / 367.9 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 161 mg
Alternatywne przepisy
Mini carrot and almond cakes
1h 25 min
Caramel peach brioche
2 Std. 15 Min
Pizza rolls
1h 45min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1 godz. 15 min
Freeform bread with filling
1h 35min
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50 min
Mushroom and chicken vol-au-vents
1h 40min
Raspberry, Lemon and White Chocolate Traybake
1 Std. 10 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Better banana cake
45 min
Edna's lemon curd teacake
40 min
Fudgy chocolate cake
50 min