Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 100 g vegetable oil, plus extra to grease
- 200 g all-purpose flour, plus extra to dust
- 170 g carrots (approx. 3 medium), peeled, cut into pieces, plus extra, thinly sliced, to garnish
- 200 g sugar
- 2 large eggs
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp baking soda
- 1 tsp ground cinnamon
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground nutmeg
-
225
g canned crushed pineapple, in juice, undrained
lub 225 g canned pineapple pieces, in juice, undrained
Cream Cheese Frosting
- 85 g cream cheese, chilled, cut into 4 pieces
- 30 g unsalted butter, room temperature
-
2 - 3
tsp lemon juice
lub 2 - 3 tsp pineapple juice - 200 g icing sugar
- ¼ tsp ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1405.8 kJ / 336 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 382.8 mg
Alternatywne przepisy
Traditional Canadian Pie Pastry
15min
Cheesecake (Baked)
7h 20 min
Spiced Butternut Squash Bundt Cake with Maple Glaze
1h 5 min
Lemon Peel Pound Cake
1h 50min
Peanut Butter Cookies
45 min
Blueberry cheesecake ice cream
14 Std. 35 Min
Cranberry and Clementine Cookie
25min
Bread Rolls with Condensed Milk
1 godz. 15 min
Carrot Muffins with Vegan Cream Cheese Icing
40min
Pineapple Upside Down Cake
1 godz. 15 min
Speculoos
3h
Aloha Carrot Cake
1 godz. 20 min