Urządzenia i Akcesoria
Classic trifle
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
10 portions
Składniki
-
sponge fingers (approx. 100 g)10 - 12
-
sherry (optional)3 tbsp
Raspberry jelly
-
gelatine leaves6
-
chilled water (approx. 350 g), to soak
-
frozen raspberries400 g
-
canned sliced peaches800 g
-
caster sugar150 g
-
water50 g
Custard
-
milk500 g
-
eggs2
-
plain flour50 g
-
caster sugar80 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
pouring (whipping) cream600 g
-
flaked almonds toasted8 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
85.5 mg
Białko
9.3 g
Kalorie
2163.6 kJ /
517.1 kcal
Tłuszcz
29.9 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Węglowodany
55.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
15 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Może spodoba Ci się również...
Yorkshire puddings
3 godz. 40 min
Rhubarb crumble
45 min
Victoria sponge cake
1 godz. 20 min
Shortcrust pastry
5 min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 godz. 10 min
Custard
10 min
Sticky toffee puddings
1 godz.
Retro prawn cocktail
20 min
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24 godz. 25 min
Meringues
5 godz.
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min