Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 12 sponge fingers (approx. 100 g)
- 3 tbsp sherry (optional)
Raspberry jelly
- 6 gelatine leaves
- chilled water (approx. 350 g), to soak
- 400 g frozen raspberries
- 800 g canned sliced peaches
- 150 g caster sugar
- 50 g water
Custard
- 500 g milk
- 2 eggs
- 50 g plain flour
- 80 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 600 g pouring (whipping) cream
- 8 tbsp flaked almonds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2163.6 kJ / 517.1 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 55.8 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 85.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mashed potatoes for two (peeler)
30 min
Pilau rice using rice mode
40 min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2h 40min
Lemon glaze madeleines
24 godz. 30 min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1 godz. 20 min
Boiled Eggs
20 min
Custard
10min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 Min
"To die for" mini pavlovas
2h 40min
Quick fruit cake
2h
Biscoff Cheesecake
6h 20min
Lemonade scones
25 min