![Classic trifle Classic trifle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/708ca22e2b979ffb161da7f2368be70f/Derivates/a059372a76038981e02218b2a4f1415d047db08e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 12 sponge fingers (approx. 100 g)
- 3 tbsp sherry (optional)
Raspberry jelly
- 6 gelatine leaves
- chilled water (approx. 350 g), to soak
- 400 g frozen raspberries
- 800 g canned sliced peaches
- 150 g caster sugar
- 50 g water
Custard
- 500 g milk
- 2 eggs
- 50 g plain flour
- 80 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 600 g pouring (whipping) cream
- 8 tbsp flaked almonds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2163.6 kJ / 517.1 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 55.8 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 85.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Easy lamb hotpot
2 Std.
Roast beef with Yorkshires and gravy
3h 15min
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
Pea and mint soup
20 min
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Broccoli and ham pasta bake
1 godz.
Elly Berryman's plum shortcake
1 godz.
Kedgeree
45 min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1 godz. 15 min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 min
Victoria sponge cake
1 godz. 20 min
Mini chocolate bundts
45 min