Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g water
- 80 g gingko nuts, peeled and rinsed
- 600 g yam (taro roots), peeled and cut in chunks
- 80 - 130 g sugar, adjust to taste
- 30 g cooking oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1167 kJ / 279 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35min
Braised pork belly
55 min
Yam Rice
45 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Authentic Meat Floss
1h 40 min
Sesame Crème
10 min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 Std. 5 Min
White Radish Pork Rib Soup
3h