Cazuela de mariscos

Cazuela de mariscos

3.0 2 rating
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 15 min
6 portions

Składniki

  • 500 g de camarones sin pelar
  • 50 g de mantequilla
  • 800 g de agua
  • 500 g de filetes de pescado blanco en trozos
  • 100 g de vino blanco
  • 300 g de pimentón rojo en trozos
  • 150 g de cebolla cabezona morada en trozos
  • 2 dientes de ajo
  • 300 g de tomate chonto maduro en trozos
  • 50 g de aceite de oliva
  • 300 g de anillos de calamar (opcjonalnie)
  • 50 g de pasta de tomate
  • 1 hoja de laurel seco o fresca
  • sal al gusto
  • pimienta negra, molida al gusto
  • perejil fresco al gusto
  • 100 g de crema de leche
    100 g de crema de coco
  • 40 g de brandy
    40 g de ron, blanco o dorado
  • 6 palmitos de cangrejo

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 0.8 mg
Białko 47.8 g
Kalorie 2083.3 kJ / 497.8 kcal
Tłuszcz 24.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 14.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...