Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 5 g de jengibre, pelado
- 1 cda de garam masala (ver receta)
- ½ cdita de comino en polvo (opcjonalnie)
- 25 g de mantequilla sin sal
- 15 g de aceite vegetal
-
300
g de lentejas, frescas
lub 150 g de lentejas, remojadas por 8 horas - 300 g de puré de tomate
- 275 g de agua
- 1 cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 15 g de hojas de cilantro, frescas
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 7040 kJ / 1676 kcal
- Białko
- 80 g
- Węglowodany
- 216 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Boloñesa de lentejas
35min
Curry de cordero, pepinos a la menta y cous cous en cocción lenta TM6
9h
Pollo tika masala
6h 40min
Curry verde thai vegetariano
35min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50min
Guisado de lentejas etíope (Misir wat)
35min
Estofado Africano occidental de maní
50min
Curry verde thai vegetariano y arroz al horno con lemon grass TM6
1 Std. 20 Min
Curry de lentejas con coliflor rostizada en cocción lenta TM6
16hod.
Curry de lentejas (dahl)
30min
Coliflor tikka masala
30min