Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 5 g de jengibre, pelado
- 1 cda de garam masala (ver receta)
- ½ cdita de comino en polvo (opcjonalnie)
- 25 g de mantequilla sin sal
- 15 g de aceite vegetal
-
300
g de lentejas, frescas
lub 150 g de lentejas, remojadas por 8 horas - 300 g de puré de tomate
- 275 g de agua
- 1 cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 15 g de hojas de cilantro, frescas
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 7040 kJ / 1676 kcal
- Białko
- 80 g
- Węglowodany
- 216 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Boloñesa de lentejas
35min
Humus
15 Min
Coliflor tikka masala
30 min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2h 40min
Pollo tika masala
6 Std. 40 Min
Estofado Africano occidental de maní
50 min
Estofado picoso de berenjena
30 min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50 min
Guisado de lentejas etíope (Misir wat)
35min
Curry verde thai vegetariano
35min
Curry de lentejas (dahl)
30 min