Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de mejillones frescos limpios
- 200 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 40 g de aceite de oliva
- 200 g de aros de calamar crudos
- 100 g de pimiento rojo, en cubos (2 cm)
- 50 g de chorizo de pamplona, en cubos (2 cm)
- 400 g de jitomate triturado
- 150 g de vino blanco
- 2 cditas de sal, o al gusto
- azafrán, unas hebras
- 100 g de agua
-
½
cdita de caldo de camarón en polvo
lub ½ cdita de concentrado de caldo de pollo - 350 g de arroz arborio
- 75 g de camarones medianos crudos, pelados, sin cabeza y desvenados
- 2 limones, en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2262 kJ / 539 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1777 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas
50 menit
Carne en su jugo
35 Min
Stroganoff de res TM6
1j
Risotto cremoso de champiñones y camarón.
1j
Ravioles a la napolitana
50 menit
Crème brûlée de café TM6
15min
Arroz al curry con camarones
40 min
Tallarines con mariscos para dos
40 min
Risotto al azafrán con camarones (Black Diamond)
40 min
Boeuf burguignon
1h 10 min
Camarones al mojo de ajo
20 min
Risotto de camarón y espárragos
45 Min