Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de mejillones frescos limpios
- 200 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 40 g de aceite de oliva
- 200 g de aros de calamar crudos
- 100 g de pimiento rojo, en cubos (2 cm)
- 50 g de chorizo de pamplona, en cubos (2 cm)
- 400 g de jitomate triturado
- 150 g de vino blanco
- 2 cditas de sal, o al gusto
- azafrán, unas hebras
- 100 g de agua
-
½
cdita de caldo de camarón en polvo
lub ½ cdita de concentrado de caldo de pollo - 350 g de arroz arborio
- 75 g de camarones medianos crudos, pelados, sin cabeza y desvenados
- 2 limones, en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2262 kJ / 539 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1777 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mongolian beef
1h 20min
Carne Guisada del Sur de Texas
1h 20min
Risotto al azafrán con camarones (Black Diamond)
40 min
Risotto de camarón y espárragos
45 min
Fricasé de pollo TM6
50min
Camarones al ajillo
25 min.
Filete de res con dos salsas
40 min
Stroganoff de res TM6
1h
Pollo al vino (Coq au Vin) TM6
2h 15min
Gratinado de pescado y camarones
1 godz. 30 min
Filete de res con salsa de vino tinto
1 godz. 30 min
Goulash
1 godz. 40 min