Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
Bułeczki Bao
-
480 g wody
-
45 g cukru
-
20 g drożdży świeżych, pokruszonych2 łyżeczki suchych drożdży
-
400 g mąki pszennej
-
45 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
Wieprzowina w sosie BBQ
-
150 g sosu Hoisin, (patrz wskazówka)150 g sosu barbecue
-
500 g wody
-
400 g polędwicy wieprzowej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
6 liści sałaty lodowej przekrojonych na pół
-
12 plastrów pomidora
-
1 ogórek pokrojony w plastry
-
szczypiorek, świeży drobno posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
658.7 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
1056.5 kJ /
252.5 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
38.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kurczak po czesku a lá svíčková z knedlem
55 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Koreańskie tosty (TM7, TM6, TM5)
35 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Pizza neapolitańska
9 godz.
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Pistacjanki
2 godz. 40 min
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
4 godz. 55 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Burger drwalski
1 godz. 10 min