Urządzenia i Akcesoria
Gluten-Free Bread
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 slices
Składniki
-
white basmati rice4 oz
-
brown rice long grain4 oz
-
millet grain3 oz
-
unsalted butter to grease
-
garbanzo flour1 oz
-
5 oz corn starcharrowroot flour5 oz
-
chia seed (opcjonalnie) plus extra to sprinkle1 oz
-
pumpkin seeds (opcjonalnie) plus extra to sprinkle2 oz
-
xanthan gum2 tsp
-
salt1 tsp
-
honey2 tbsp
-
water plus extra to brush14 oz
-
1 oz fresh yeastdried instant yeast2 tsp
-
1 oz sunflower oilmacadamia oil1 oz
-
1 tsp white vinegarapple cider vinegar1 tsp
-
large eggs2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
6 g
Kalorie
973 kJ /
232 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gluten free sourdough bread
192 Std. 20 Min
Nut Milk
10 Min
Gluten Free Dinner Rolls
1 Std. 55 Min
Gluten-Free Seed Bread
1 Std. 15 Min
Gluten-Free Herbed Pizza Crust
1 Std. 30 Min
Gluten-Free Pizza Dough
1 Std. 10 Min
Gluten-free goodness pastry
1 Std.
Gluten Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1 Std.
Buckwheat bread
2 Std. 5 Min
Gluten-Free Monkey Bread
1 Std. 45 Min
Gluten and Grain Free Dinner Rolls
1 Std. 20 Min
Cyndi's Gluten-Free Bread
1 Std. 40 Min