Muffins aux pommes façon crumble

5.0 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 portions

Składniki

  • 10 g de beurre clarifié
  • 150 g de pommes (à chair ferme, type Granny Smith, Fuji, Pink Lady), en morceaux (1 cm)
  • 15 g de sucre en poudre
  • ¼ - ½ c. à café de cannelle en poudre (opcjonalnie)
  • 200 g de farine
  • 125 g de beurre en morceaux
  • 150 g de sucre roux
  • 50 g de poudre d'amande
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
  • 150 g de lait
  • 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 47.9 mg
Białko 1.1 g
Kalorie 359.1 kJ / 85.8 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...