Golden Beet Gazpacho

Golden Beet Gazpacho

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • water
    1135 g
  • beetroot, golden, raw trimmed and cleaned
    1135 g
  • yellow pepper
    85 g
  • garlic cloves
    2
  • shallot
    15 g
  • sherry vinegar e.g. Spanish Oloroso, cava
    15 g
    15 g white wine vinegar, e.g. Spanish Oloroso, cava
  • extra virgin olive oil e.g. Colavita, Pompeian, plus extra to serve
    115 g
  • salt to taste
    1 ½ tsp
  • black pepper, ground
    ½ tsp
  • water to desired consistency
    370 - 395 g
  • manchego cheese to taste
    115 g
  • parsley leaf, fresh to garnish
  • crouton to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 464.5 kcal / 1943.3 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 37.7 g
Węglowodany 21.3 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Sód 1436.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...