Urządzenia i Akcesoria
Golden Beet Gazpacho
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
water1135 g
-
beetroot, golden, raw trimmed and cleaned1135 g
-
yellow pepper85 g
-
garlic cloves2
-
shallot15 g
-
15 g white wine vinegar, e.g. Spanish Oloroso, cavasherry vinegar e.g. Spanish Oloroso, cava15 g
-
extra virgin olive oil e.g. Colavita, Pompeian, plus extra to serve115 g
-
salt to taste1 ½ tsp
-
black pepper, ground½ tsp
-
water to desired consistency370 - 395 g
-
manchego cheese to taste115 g
-
parsley leaf, fresh to garnish
-
crouton to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1436.5 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
1943.3 kJ /
464.5 kcal
Tłuszcz
37.7 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Step into Spring CA
10 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Vegan Spiralized Zucchini Pasta
Brak ocen
Passionfruit Cheesecake (Diabetes)
2 godz.
Allergen Free Granola
30 min
Corn Tortillas
1 godz. 25 min
Crispy Rice Waffle with Soft Boiled Eggs
30 min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35 min
Winter Radish, Citrus and Cashew Cream (Matthew Kenney) Metric
Brak ocen
Gluten-free Chocolate Chip Shortbread
Brak ocen
Tequila Sour
10 min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50 min
Vegan Roasted Pepper and Cashew Toasts
30 min
Honey soy tofu with steamed rice
40 min