Urządzenia i Akcesoria
Golden Beet Gazpacho
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
water1135 g
-
beetroot, golden, raw trimmed and cleaned1135 g
-
yellow pepper85 g
-
garlic cloves2
-
shallot15 g
-
15 g white wine vinegar, e.g. Spanish Oloroso, cavasherry vinegar e.g. Spanish Oloroso, cava15 g
-
extra virgin olive oil e.g. Colavita, Pompeian, plus extra to serve115 g
-
salt to taste1 ½ tsp
-
black pepper, ground½ tsp
-
water to desired consistency370 - 395 g
-
manchego cheese to taste115 g
-
parsley leaf, fresh to garnish
-
crouton to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1436.5 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
1943.3 kJ /
464.5 kcal
Tłuszcz
37.7 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Step into Spring CA
10 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Beetroot and Horseradish Relish (Chrain)
50 min
Date and Nut Balls
20 min
Sweet Potato Pancakes with Orange and Strawberries (Diabetes)
45 min
Vegan Burgers
Brak ocen
Chickpea Ratatouille
1 godz.
Charoset
10 min
Fermented beetroot dip
25 godz.
Vegetable paella
40 min
Lentil Salad
35 min
Peach and cardamom pie
1 godz. 35 min
Moroccan Harira Soup with Chicken
40 min
Eggplant Stacks
1 godz. 35 min