Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 200 g tomatoes, cut in pieces
- 100 g onions, cut in halves
- 100 g carrots, cut in pieces
- 200 g beetroots, cut in pieces (2 cm)
- 40 g oil
- 150 g potatoes, cut in pieces (2 cm)
- 100 g red peppers, cut in pieces (2 cm)
- 200 g white cabbage, cut in strips
- 1000 g water
- 2 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 513 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 831.8 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and Stilton Soup
30min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1 Std.
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 Std.
Pumpkin soup
35min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1 Std. 10 Min
Creamy mushroom soup
20 Min
Pea Soup with Squid and Tomatoes
50min
Chickpea soup with spinach
40min
Asparagus cream soup
30min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35min
Stracciatella Soup
30min
Spinach and Parmesan Soup
45min