Urządzenia i Akcesoria
卤蛋
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 50 min
6 颗
Składniki
煮溏心蛋
-
鸡蛋(约53-63克) ,带壳完整的6 颗
-
水 ,加至主锅的1升刻度线适量
-
冰水 冷却鸡蛋用适量
卤汁及制作
-
水900 克
-
香叶2 片
-
草果 拍扁1 颗
-
桂皮1 小块
-
八角2 个
-
花椒1 茶匙
-
白洋葱 切块100 克
-
老抽50 克
-
生抽60 克
-
盐 (约1茶匙)5 克
-
糖30 克
-
整颗豆蔻 拍扁1 颗
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 颗
Sód
168.1 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
305.8 kJ /
73.2 kcal
Tłuszcz
4.3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
夏日卤味
10 Przepisów
Chiny
Chiny
灵感每一刻
167 Przepisów
Chiny
Chiny