Urządzenia i Akcesoria
Süßes Marokkanisches Gebäck (Briouats)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portion
Składniki
-
Mandeln, blanchiert150 g
-
Zucker60 g
-
Ei1
-
Orangenblütenwasser (siehe Tipp)15 g
-
Filoteig Platten2
-
Butter geschmolzen50 g
-
Honig40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
2050 kJ /
490 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grießhelva - İrmik Helvası
1 godz. 25 min
Baklava-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Brasilianische Limonade
5 min
Marmorierte Erdbeer-Mango-Popsicles
8 godz. 10 min
Ofen-Milchreis - Fırında Sütlaç
3 godz. 15 min
Sfenj - marokkanische Donuts
2 godz. 45 min
Poğaça - türkische Teigtaschen
2 godz. 40 min
Pommes Frites Montreal Style
1 godz.
Himmlische Suppe (Cennet Çorbası)
40 min
Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe
1 godz. 5 min
Vegane Köfte (Etsiz Çiğ Köfte)
1 godz. 20 min
Almsuppe - Yayla Çorbası
55 min