Urządzenia i Akcesoria
Süßes Marokkanisches Gebäck (Briouats)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portion
Składniki
-
Mandeln, blanchiert150 g
-
Zucker60 g
-
Ei1
-
Orangenblütenwasser (siehe Tipp)15 g
-
Filoteig Platten2
-
Butter geschmolzen50 g
-
Honig40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
2050 kJ /
490 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Olivenbörek - Zeytin Böreği
45 min
Kalbsragout im Brotlaib
Brak ocen
Spaghetti mit Sardellen und Knoblauchbrösel
40 min
Möhren-Brokkoli-Blumenkohl-Brei
30 min
Dalgona Kaffee
10 min
Babyfreundliches Erdäpfel-Spinat-Erbsen-Curry mit Chapatis
1 godz. 25 min
Schokoladen-Orangen-Creme
5 godz. 40 min
Babyfreundliche Butternusskürbissupppe mit Salbei
35 min
Himmlische Suppe (Cennet Çorbası)
40 min
Sultan Lokumu (Grieß-Kokos-Dessert)
3 godz.
Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe
1 godz. 5 min
Açma
2 godz.