Urządzenia i Akcesoria
Glutenfreier Schokoladen-Nuss-Kuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Scheibe
Składniki
Schokoladen-Nuss-Kuchen
-
Butter zum Einfetten
-
Eier6
-
Mandel, mit Haut100 g
-
Walnusshälften100 g
-
Haselnusskerne100 g
-
Kakaopulver20 g
-
Zucker80 g
-
Butter weich, in Stücken150 g
Creme und Fertigstellung
-
Puderzucker100 g
-
Kakaopulver, ungesüsst30 g
-
Haselnussmus glutenfrei50 g
-
Frischkäse100 g
-
Nüsse, ganz, gemischt zum Dekorieren
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
9 g
Kalorie
1679 kJ /
401 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frittata aus dem Nester
35 min
Spaghetti in Pistaziencreme
30 min
Rübeli Spiralensalat mit Apfel, Feta & Nüssen
20 min
Linsenragout
1 godz.
Dattel-Nuss-Bällchen
20 min
Spaghetti Grundrezept
20 min
Vollkorn Osterkranz mit Ei und Räucherforelle
1 godz. 45 min
Blüten-Mandel-Hörnchen
1 godz. 20 min
Spaghetti all’arrabbiata mit Thunfisch
40 min
Saftige Goldrausch-Burger
1 godz. 30 min
Pistazienkuchen mit Limettenguss
1 godz. 30 min
Schoko-Energiebällchen
35 min