Laktosefreie Belgische Waffeln

Laktosefreie Belgische Waffeln

2.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
15 Stück

Składniki

  • Mandelmilch
    200 g
  • frische Hefe
    10 g
  • starkes Mehl und etwas für die Salatschüssel
    300 g
  • Eier
    2
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    15 g
  • weißes Mandelmus
    100 g
  • neutrales Öl
    50 g
  • Feinkristallzucker
    60 g
  • Hagelzucker
    150 g
  • starkes Mehl für die Salatschüssel
  • neutrales Öl (opcjonalnie) für das Waffeleisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4.7 g
Kalorie 941.3 kJ / 224.3 kcal
Tłuszcz 8.9 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 30.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...