Filet de porc, sauce crémeuse au paprika et linguine

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • de filet de porc, dénervé à température ambiante, (Ø 5-6 cm env.)
    500 g
  • de bacon, tout type
    8 tranches
  • gousses d'ail
    2
  • d'oignon coupé en deux
    60 g
  • de poivrons rouges coupés en morceaux (3 cm)
    200 g
  • d'huile végétale
    20 g
  • tomate en dés, en conserve
    400 g
  • de crème fraîche, min 30% M.G.
    280 g
  • d'eau
    700 g
  • de purée de tomates
    20 g
  • de paprika, fumé, moulu
    1 c. à café bombée
  • cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    1
  • de marsala sec
    30 g
  • de sucre
    1 c. à café
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • de pâtes sèches type linguine
    300 g
  • de fromage frais à tartiner
    80 g
  • de persil frais haché, pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1044.9 kcal / 4371.8 kJ
Białko 47.2 g
Tłuszcz 62.5 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 27.6 g
Sód 858.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...