
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'amandes crues
- 60 g d'oignons verts (partie blanche uniquement)
- 70 g d'huile d'olive vierge extra divisée, plus un supplément pour graisser et arroser
- 115 g de quinoa rincées et égouttées
- 395 g de bouillon de légumes
- ½ c. à thé poivre noir moulu divisé
- 1 c. à thé de moutarde de Dijon
- ½ c. à thé de miel
- 1 ½ c. à thé de jus de citron
- ½ c. à thé sel divisé
- 1 pincée de gingembre en poudre
- 510 g filet de saumon frais, paré et désarêté coupé en trois morceaux
- 1 pamplemousse
- 60 g d'olives dénoyautées
- 6 de feuilles de menthe
- 30 g de vinaigre de framboise
- 60 g de feta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 895.3 kcal / 3745.8 kJ
- Białko
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 61.3 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Sód
- 862.2 mg