Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de pommes de terre, coupées en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
- 100 g de Gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 gousse d'ail
- 400 - 500 g de crème, min. 30% M.G.
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée poivre moulu
- 1 pincée de noix de muscade moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1327.4 kJ / 317 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 289.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de concombre et vinaigrette à l’aneth (TM6)
15min
Gâteau vapeur marbré
1h 30 min
Pizza au pesto de pistache, fromage stracciatella et mortadelle
3h 10 min
Guacamole
10 min
Pâtes au citron et saumon fumé Deuxième bol
35min
Cabillaud en sauce tomate
30 min
Batch cooking - Recettes de base
2 Std. 5 Min
Risotto
Pas d’évaluation
Crumble aux poires et crème à la ricotta
1h
Poivrons farcis avec riz et sauce tomate
1h
Gratin de pommes de terre (TM6)
1 Std. 10 Min
Vinaigrette citronnée
5 Min