Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de pommes de terre, coupées en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
- 100 g de Gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 gousse d'ail
- 400 - 500 g de crème, min. 30% M.G.
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée poivre moulu
- 1 pincée de noix de muscade moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1327.4 kJ / 317 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 289.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette de ratatouille
1 Std. 30 Min
Caramel au beurre salé
1sa 45 dk
Petits pain coeurs
1 godz.
Chocolat chaud sur bâtonnet
1 Std. 20 Min
Momies de saucisse
1sa 10 dk
Sabayon
15 Min
Mini-Donuts
2h 45min
Pizza au pesto de pistache, fromage stracciatella et mortadelle
3h 10min
Menu avec velouté de légumes, poulet à la sauce moutarde et légumes vapeur
45min
Risotto bolognaise
45min
Cake aux abeilles avec glaçage
1h 25min
Tranche de meringue façon crumble aux pommes
2 godz.