Urządzenia i Akcesoria
Gratin de pommes de terre
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
-
1200 g de pommes de terre coupées en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
-
100 g de Gruyère coupé en morceaux (3 cm)
-
1 gousse d'ail
-
400 - 500 g de crème, min. 30% M.G.
-
1 c. à café de sel
-
1 pincée poivre moulu
-
1 pincée de noix de muscade moulue
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
289.9 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1327.4 kJ /
317 kcal
Tłuszcz
19.9 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
25.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crêpes
1 godz. 15 min
Tarte Tatin
1 godz.
One pot pasta tomates, persillade et moules
20 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Sauce béchamel
15 min
Spaghetti
15 min
Gratin de pommes de terre
1 godz. 10 min
Pâtes bolognaises au four avec sa sauce blanche
2 godz.
Crêpes express – Recette de base
45 min
Citronnade
5 min
Spaghetti bolognaise
40 min