Gratin de pommes de terre

Gratin de pommes de terre

4.5 59 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • 100 g de gruyère coupé en morceaux (3 cm)
  • 1000 g de pommes de terre à chair farineuse pelées, coupées en rondelles (2 mm)
  • 1 gousse d'ail
  • 150 g de lait
  • 200 g de crème entière, froide
  • ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre, moulu
  • 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
  • 20 g de beurre coupé en petits morceaux

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 348 kcal / 1448 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...