Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 1000 g de pommes de terre à chair farineuse, pelées, coupées en rondelles (2 mm)
- 1 gousse d'ail
- 150 g de lait
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre, moulu
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- 20 g de beurre, coupé en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1448 kJ / 348 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Pâtes au thon
30min
Lasagnes
2u.
Lasagnes classiques
2u.
Gratin dauphinois
50min
Gratin de courgettes
1h 10min
Sauce béchamel
15min
Riz Casimir
45 min
Tarte aux pommes
1h 15min
Tortiglioni saumon et crevettes
40min
Haricots verts aux tomates et au persil
55min
Sauce à l’ail
15min
Sauce bolognaise
3h 15min