Tarte Tatin

2.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Portionen

Składniki

Teig
  • Butter, ungesalzen oder gesalzen (aus Kuhmilche hergestellt) zum Einfetten
  • starkes Mehl
    150 g
  • Wasser kalt
    50 g
  • Salz
    1 Prise
Karamell
  • Feinkristallzucker
    150 g
  • Butter, ungesalzen oder gesalzen (aus Kuhmilche hergestellt) kalt, in Stücke geschnitten
    70 g
  • Wasser
    1030 g
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Äpfel (z. B. Golden, Reine des Reinettes, Braeburn oder Boskoop)
    8 - 9
  • Essig
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 28 mg
Białko 3 g
Kalorie 1522 kJ / 364 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...