Pandișpan cu portocale roșii și Campari, la aburi

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porții

Składniki

  • portocale roșii fără coajă, tăiate segmente
    200 g
    200 g portocale, fără coajă, tăiate segmente
  • boabe de rodie
    120 g
  • miere
    20 g
  • Campari
    20 g
  • gin
    20 g
  • unt bucăți, plus pentru uns
    230 g
  • zahăr
    230 g
  • extract natural de vanilie
    2 lingurițe
  • ouă
    4
  • lapte
    120 g
  • coajă de portocale rasă
    3 lingurițe
  • făină plus pentru presărare
    230 g
  • praf de copt
    2 lingurițe
  • apă
    1100 g
Sos de vanilie
  • gălbenușuri
    6
  • lapte
    450 g
  • zahăr
    75 g
  • păstaie de vanilie
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 184.1 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 2629.6 kJ / 628.5 kcal
Tłuszcz 31.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 18.2 g
Węglowodany 72.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...