Orez cu ciuperci și somon

4.5 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porții

Składniki

  • cățel de usturoi feliat subțire
    1
  • ardei gras bucăți (1-2 cm)
    150 - 180 g
  • ulei de măsline
    20 g
  • ciuperci proaspete sferturi
    100 g
  • roșii cuburi, din conservă
    100 g
  • cub de concentrat de pește (pentru 0,5 l)
    1
  • boia de ardei (opcjonalnie)
    1 linguriță
  • sare
    1 linguriță
  • piper măcinat
    ½ linguriță
  • apă
    400 g
  • orez cu bob rotund
    200 g
  • file de somon proaspăt, fără piele bucăți (2-3 cm)
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 637.7 mg
Białko 21.5 g
Kalorie 1963.2 kJ / 470 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 11.1 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 68.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...