Vejce se žampiónovou náplní

Vejce se žampiónovou náplní

4.0 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
16 kusů

Składniki

  • 10 gramů petrželové natě omyté a osušené, pouze listy (cca 1 svazek)
  • 1000 gramů vody
  • 8 vajec
  • 60 gramů cibule napůl
  • 20 gramů olivového oleje
  • 250 gramů žampiónů umytých, oloupaných, rozkrojených napůl nebo na čtvrtiny
  • 15 gramů másla
  • ½ čajové lžičky soli
  • ½ špetky pepře, černého, mletého
  • 1 - 2 špetky tymiánu, sušeného

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kus

Białko 20 g
Kalorie 275 kJ / 65 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...