Burger ai funghi e riso vegan

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
10 pezzi

Składniki

  • di semi di lino
    35 g
  • di noci sgusciate
    75 g
  • di cipolle tagliate a metà
    60 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di olio vegetale e un po' di più per ungere e friggere
    30 g
  • di funghi champignon dimezzati
    225 g
  • di fungi champignon cremino
    225 g
  • di riso Parboiled cotto (vedi suggerimento)
    325 g
  • di lenticchie cotte, sciacquate e sgocciolate
    175 g
  • di pangrattato, tipo panko
    60 g
  • di aceto balsamico
    30 g
  • di salsa di soia
    30 g
  • di paprica
    ½ cucchiaino
  • di sale fino
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ½ cucchiaino
  • panini per hamburger
    8 - 10
  • maionese vegana
  • ketchup vegano, a piacere
  • senape vegana, a piacere
  • foglie di lattuga verde per guarnire
    8 - 10
  • pomodori a fette, per guarnire
    2

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 515 kcal / 2156 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 83 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 773 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie