Insalata di gamberi alla siciliana

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • di cipolle rosse a fettine sottili (1-2 mm)
    200 g
  • di aceto di vino rosso a piacere
    30 - 40 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    10 g
  • di olio di oliva
    50 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie) piccolo
    1
  • di succo di lime spremuto fresco
    40 g
    40 g di succo di limone, spremuto fresco
  • di sale e un po' di più per aromatizzare
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di acqua
    300 g
  • di gamberoni, crudi, sgusciati sgusciati e decorticati (circa 1000
    g di gamberoni con guscio)
    500 g
  • lime a fette (2-3 mm)
    1
    1 limone, a fette (2-3 mm)
  • di bulbo di finocchio a fettine sottili (1-2 mm)
    200 g
  • di pomodorini a metà
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 187 kcal / 785 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie