Bowl saumon teriyaki

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

La sauce et la marinade
  • 50 g de sucre brut
  • 5 g de gingembre, frais pelé
  • 100 g d'eau
  • 50 g de sauce de soja
  • 35 g de vin de riz (mirin)
  • 1 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
Le riz
  • 50 g de vinaigre de riz
  • 1 c. à café de sucre brut
  • 1 c. à café de sel
  • 250 g de riz à sushi
  • 500 g d'eau
Les épinards et le saumon
  • 1200 g d'eau
  • 800 g d'épinards en branches, surgelés décongelés, pressés
    (env. 600 g)
  • ¾ c. à café de sel
  • 4 filets de saumon frais, sans la peau (de 150 g chacun)
  • 2 c. à soupe de sauce de soja
  • 1 avocat épluché, en quartiers
  • 2 c. à café de graines de sésame grillées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 722 kcal / 3027 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...