Urządzenia i Akcesoria
午餐(香菇酿虾滑、老干妈热拌花菜、无花果瘦肉鸡爪汤、芹菜胡萝卜香干配二米饭
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
1 人份
Składniki
-
大米 淘洗沥干40 克
-
小米 淘洗沥干20 克
-
水 蒸饭用60 克
-
蒜头2 瓣
-
生抽 推荐薄盐生抽,见要诀5 克
-
老干妈风味豆豉10 克
-
花菜 切小朵80 克
-
虾仁50 克
-
荸荠30 克
-
玉米粒 选用水果玉米30 克
-
盐2 克
-
玉米淀粉2 克
-
新鲜香菇 约4-5个50 - 60 克
-
猪里脊肉 切块20 克
-
鸡爪 切块40 克
-
新鲜香菇20 克
-
水400 克
-
无花果干 一切二5 克
-
芹菜 切段65 克
-
胡萝卜 切丝15 克
-
香干 切丝20 克
-
生抽 推荐薄盐生抽,见要诀1 茶匙
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
1825.5 mg
Białko
40.4 g
Kalorie
2651.9 kJ /
633.8 kcal
Tłuszcz
16.9 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
84.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
营养月子餐
21 Przepisów
Chiny
Chiny