晚餐(二米饭、金桔青柠蒸鳕鱼、马蹄胡萝卜炒肉片、蘑菇西蓝花和海带文蛤味增汤)

晚餐(二米饭、金桔青柠蒸鳕鱼、马蹄胡萝卜炒肉片、蘑菇西蓝花和海带文蛤味增汤)

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
1 人份

Składniki

  • 大米 淘洗沥干
    40 克
  • 小米 淘洗沥干
    15 克
  • 蒸饭用
    60 克
  • 蜂蜜
    5 - 8 克
  • 青柠汁
    5 克
  • 生抽 推荐薄盐生抽,见要诀
    10 克
  • 鳕鱼排
    75 克
  • 金桔 切片
    25 克
  • 青柠皮 切丝
    2 片
  • 新鲜海带 切丝
    40 克
  • 新鲜豆芽
    15 克
  • 新鲜蛤蜊 可选文蛤
    30 - 40 克
  • 味噌
    15 - 20 克
  • 405 克
  • 西兰花 切块
    80 克
  • 蘑菇 切厚片
    20 克
  • 生抽 推荐薄盐生抽,见要诀
    1 茶匙
  • 5 克
  • 猪里脊肉 切薄片
    20 克
  • 胡萝卜 切片
    20 克
  • 1 小撮
  • 新鲜荸荠 切片
    50 克

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1797.7 mg
Białko 34.3 g
Kalorie 2307.1 kJ / 551.4 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 84.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...