Reibekuchen-Pizza mit Rote-Bete-Creme und Feldsalat

4.4 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Bergkäse in Stücken (2-3 cm)
    80 g
  • Kartoffeln, festkochend in Stücken (3 cm)
    400 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Eier
    2
  • Mehl
    40 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Sesam
    10 g
  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Dill abgezupft
    10 g
  • Rote Bete, gegart in Stücken (2 cm)
    150 g
  • Crème fraîche
    80 g
  • Zitronenschale fein abgerieben
    1 Msp.
  • Feldsalat
    60 g
  • Feta in Würfeln (1 cm)
    100 g
  • Cherry-Tomaten (opcjonalnie)
    70 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1615.8 mg
Białko 17.2 g
Kalorie 1615.5 kJ / 386.1 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Węglowodany 34.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...