Urządzenia i Akcesoria
Spicy chips on a stick (Thermomix® Spiralizer, TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 pieces
Składniki
-
ground cayenne pepper¼ - ¾ tsp
-
cumin seeds¼ - ½ tsp
-
granulated garlic1 ¼ tsp
-
fried shallots1 ¼ tsp
-
black peppercorns¼ tsp
-
sea salt2 tsp
-
sweet paprika1 ¼ tsp
-
smoked paprika1 ¼ tsp
-
raw sugar½ tsp
-
potato oblong, 4-5 cm to fit through feeder tube (see Tip)4
-
vegetable oil to deep fry500 g
-
sauce of choice to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
955.9 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1201.6 kJ /
287.2 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
40.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Basmati rice in Varoma bundt tin
35 min
Steamed mocha scrolls XXL
50 min
Chicken Caprese pasta salad
25 min
Meatballs in tomato sauce
1 godz. 10 min
Summer Bolognese Bowl
Brak ocen
Chips on a stick (Thermomix® Spiralizer, TM5)
45 min
Tornado Potatoes
1 godz.
Browned lamb mince
20 min
Slap pap (soft porridge)
40 min
No waste vegetable stock concentrate
25 min
Milo® mousse
1 godz. 5 min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 min