Urządzenia i Akcesoria
Chrupiące jajka onsen z kapustą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
panierki panko (patrz wskazówka)100 g
-
wody1000 g
-
jajek w temp. pokojowej6
-
olej do głębokiego smażenia
-
białej kapusty drobno posiekane4 - 5 liści
-
sosu teriyaki do skropienia (patrz wskazówka)6 łyżek
-
czerwona papryczka chili, świeża cienko pokrojona, do dekoracji1
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
197.8 kcal /
827.6 kJ
Białko
11.3 g
Tłuszcz
6.4 g
Węglowodany
23.3 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
821.4 mg