Chrupiące jajka onsen z kapustą

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

  • panierki panko (patrz wskazówka)
    100 g
  • wody
    1000 g
  • jajek w temp. pokojowej
    6
  • olej do głębokiego smażenia
  • białej kapusty drobno posiekane
    4 - 5 liści
  • sosu teriyaki do skropienia (patrz wskazówka)
    6 łyżek
  • czerwona papryczka chili, świeża cienko pokrojona, do dekoracji
    1
  • kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 197.8 kcal / 827.6 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 23.3 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 821.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...