Melanzane vegane al curry massaman

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolle tagliate in quarti
    120 g
  • di arachidi salate e tostate
    30 g
  • peperoncino rosso, lungo tolti i semi, a pezzi
    1
  • di olio di oliva
    30 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    50 g
  • di acqua
    450 g
  • di melanzana a cubetti (1-2 cm)
    500 g
  • sale e un po' di più per aromatizzare
    1 cucchiaino
  • dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
  • di amido di mais (maizena)
    35 g
  • di pasta Thai Massaman-Curry
    30 g
  • di latte di cocco
    150 g
  • di sciroppo di agave
    20 g
    20 g di miele
  • di ceci bianchi, in scatola sgocciolati
    250 g
  • di fagiolini surgelati scongelati e a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di funghi champignon dimezzato
    100 g
  • coriandolo fresco tritato grossolanamente, per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 452.9 kcal / 1894.9 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 44.2 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 1160.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie